Aktuelt

Søk etter artikkel
15.12.2021

Deler ut 151 millioner til økt arbeidsrelevans og studentaktiv læring

- Både studentaktiv læring og arbeidsrelevans er svært viktige utviklingsområder. Midlene skal gi universiteter og høyskoler gode muligheter til å utvikle innovative prosjekter som gir studentene bedre læring, sier Sveinung Skule, som er direktør for Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. 

Les artikkelen
08.12.2021

Julegåva som varer

I ei tid med store omstillingar gir bransjeprogramma ei unik moglegheit for kompetanseheving.

Les artikkelen
06.12.2021

Langtidsplanen: Økt satsing på høyere utdanning og kompetanse trengs

– Økt satsing på høyere utdanning og kompetanse må til om vi skal nå de store målene for kunnskapsnasjonen Norge, sier Sveinung Skule om den kommende Langtidsplan for forskning og høyere utdanning. 

Les artikkelen
30.11.2021

2,7 milliarder til Europeiske universiteter

Tirsdag 30. november offentliggjorde Europakommisjonen utlysningen for Europeiske universiteter. Totalt ligger det 2,7 milliarder kroner i potten til videreutvikling av eksisterende allianser og etablering av nye. 

Les artikkelen
24.11.2021

340 millioner kroner til norske aktører i Erasmus+

Utlysningene i Erasmus+-programmet for 2022 er klare. – Store muligheter for norske utdanningsaktører.

Les artikkelen
09.11.2021

Ola Borten Moe varsler fortsatt vekst i fagskolesektoren

– Jeg er fortsatt ganske ny som statsråd, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med hele fagskolesektoren. Så her er min bestilling: Inviter meg gjerne på besøk ut i fagskolene, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på Fagskolekonferansen 2021.

Les artikkelen
09.11.2021

Millionpris til utdanning som skal forhindre alvorlig sykdom

- Vi er skikkelig stolte av denne prisen, jubler rektor Eirik Hågensen. Han og Fagskolen i Viken er tildelt Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning 2021.

Les artikkelen
01.11.2021

Viktig medvirkning i arbeidet med utdanningskvalitet

Rådet for kvalitetsprogrammene har bidratt til strategisk utvikling av virkemidlene til Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

Les artikkelen
14.10.2021

Statsbudsjett 2022 – videreføring av flere viktige tiltak

For Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse er det mye som tyder på at det blir en videreføring av flere gode tiltak fra 2021, både innen høyere utdanning, fagskole og videregående opplæring for voksne.

Les artikkelen
11.09.2021

Slik skal studentane bli betre førebudd på eit digitalisert arbeidsliv

Den digitale verkeligheita i arbeidslivet må inn i alle fag på alle utdanningar, slik at studentane får den digitale kompetansen dei treng på veg inn i jobb.

Les artikkelen
01.09.2021

Mer informasjon om koronavaksinering til nyankomne innvandrere

En ny nettressurs skal hjelpe lærere og programrådgivere i formidling av informasjon og dialog om vaksinasjonsprogrammet gjennom opplæringen i norsk og samfunnskunnskap for innvandrere.

Les artikkelen
27.08.2021

Høytidelig lansering i Bergen

– Dette er en viktig dag for HK-dir og alle oss som vil det nye direktoratet godt. Men først og fremst er det en viktig dag for satsingen på å gjøre utdanning og kompetanse tilgjengelig for alle, sa statsråd Henrik Asheim før han erklærte Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse offisielt for åpnet.

Les artikkelen
20.08.2021

Nasjonal karriereveiledningskonferanse 2021

Hva skal til for at karriereveiledning har god kvalitet og gir et godt utbytte, både for den enkelte og for samfunnet? Hvordan kan vi jobbe systematisk med kvalitetsutvikling og utvikle kvalitet i alle ledd i karrieretjenestene?

Les artikkelen
17.08.2021

Velkommen til offisiell åpning av vårt nye direktorat

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse inviterer til digitalt lanseringsarrangement fredag 27. august. 

Les artikkelen
01.07.2021

Et nytt direktorat for høyere utdanning og kompetansepolitikk er etablert

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) er nå offisielt etablert. Det nye direktoratet er et resultat av sammenslåingen av Diku, Kompetanse Norge og Universell, samt deler av Unit og NSD.

Les artikkelen
29.06.2021

Lanseringsfest: Hold av datoen 27. august

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) inviterer til lanseringsarrangement fredag 27. august.

Les artikkelen
28.06.2021

Nytt direktorat: Hva betyr det for deg?

Diku, Kompetanse Norge og Universell er nå en del av det nyopprettede Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Det samme gjelder for deler av både Unit og NSD. Men hva innebærer sammenslåingen i praksis for deg? 

Les artikkelen
Vis mer