Hopp til hovedinnhold

Endelig er læreplanpodden tilbake

Publisert: 5. mai 2023

I disse podkastepisodene deler noen av de lærerne som har deltatt i forsøket med modulstrukturert opplæring sine erfaringer. De gir deg også noen tips og råd på veien mot innføringen av forberedende opplæring for voksne (FOV).

Tre kvinner sitter ved et langt trebord med mikrofonstativ og hodetelefoner.
Fra venstre: Janne Hafslund fra Rosenhoff voksenopplæring i Oslo, Ragnhild Olstad Wiklund fra Østre Toten læringssenter og programleder Helene Uri.

– Det er viktig for deltakeren å møte en skole der man opplever at det man har med seg, har en verdi, sier Ragnhild Olstad Wiklund, fra Østre Toten læringssenter.

At opplæringen bygger videre på det deltakerne har med seg, er et hovedprinsipp for innføringen av modulstrukturert opplæring for voksne.

Etter flere år med utvikling og utprøving, blir forberedende opplæring for voksne (FOV) innført høsten 2024. I den forbindelse har direktoratet spilt inn tre rykende ferske episoder av podkasten Læreplanpodden. Du får igjen gleden av å høre Helene Uri lede deg igjennom episodene.

Dersom du lytter til episodene kronologisk, noe vi anbefaler, vil du først få innblikk i hva FOV er, hvem det er for og hvorfor dette kommer. Videre i de to neste episodene hører vi fra forskjellig sentere rundt omkring i landet, fra de aller minste til noen av de aller største.

– Deltakerne opplever at de kommer i gang med noe konkret og ser helheten i opplæringen, og det er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som, sier lærer ved Rosenhoff voksenopplæring og gjest i podkasten, Janne Hafslund.

Hvordan er det å drive opplæring med utgangspunkt i læreplaner skrevet for voksne? Hvordan kan man best benytte fleksibiliteten de nye læreplanene legger opp til? Hva kreves av ledelsen, og hva kreves av lærerne? Dette og hvordan det går med arbeidet med nye læreplaner kan du høre med om i podkastene.