Kompetansepluss arbeid – Rammetilsagn for godkjente Kompetansepluss-tilbydere
• KompetanseplussI Kompetansepluss arbeid – rammetilsagn for godkjente Kompetansepluss-tilbydere kan du søke om tilskudd til kurs i grunnleggende lese-/skrive-, regne-, muntlige- og digitale ferdigheter og opplæring i norsk eller samisk for voksne som er i arbeid. Hovedmålgruppen for ordningen er for arbeidstakere med lav formell utdanning. Tilskuddet gis som en ramme på inntil kr. 1 650 000 pr. tilbyder som det må sluttrapporteres på innen 10. desember 2025.
Hvem kan søke
Kun godkjente Kompetansepluss-tilbydere kan søke om rammetilsagn.
Søker må være godkjent pr. 1. september 2024.
Utover kravet om å være godkjent Kompetansepluss-tilbyder, gjelder kvalifikasjonskriterier til Kompetansepluss arbeid - rammetilsagn til godkjente Kompetansepluss-tilbydere 2025. Ved å signere på søknaden om rammetilsagn forplikter søker seg til å oppfylle kvalifikasjonskriteriene gjennom hele rammetilsagnsperioden.
Søknadsskjemaet er under utarbeiding, og lenke til skjema kommer.
14. november 2024 kl. 15.00 (norsk tid)
Om tilskuddet
Rammetilsagnsordningen i Kompetansepluss arbeid innføres som en prøveordning i 2025 og skal bidra til økt fleksibilitet og forutsigbarhet for godkjente Kompetansepluss-tilbydere.
Vedtak om tildeling av rammetilsagn fattes innen 10. desember 2024 med forbehold om Stortingets budsjettvedtak. Med rammetilsagn kan godkjente tilbydere planlegge og starte opplæringen fortløpende ved behov fra januar 2025 og ut rammetilsagnsperioden.
En tilbyder kan levere én søknad. Det som skal fylles ut i søknadsskjemaet er kontaktinformasjon og kurstimer. Det kan søkes om ulike antall kurstimer (se tabellen under tilskuddsbeløp), maksimalt antall er 1100 timer opplæring, som tilsvarer kr 1 650 000 i tilskudd.
Søker må være godkjent Kompetansepluss-tilbyder pr 1. september 2024. Alle kvalifiserte søknader blir innvilget, men de høyeste søknadsbeløpene kan bli avkortet ved oversøking.
Ved mottatt tilsagn kan tilbyder opprette kurs i tilskuddsportalen fortløpende. Kursregistreringene skal gi informasjon om hvilke ferdigheter det skal gis opplæring i, antall kurstimer, tid/sted, antall deltakere og kontaktinformasjon til opplæringsmottaker. Ved registrering av kurs må opplæringsmottaker signere for å bekrefte innholdet i det enkelte kurset.
Mer informasjon om registrering av kurs følger i tilsagnsbrevet.
Godkjente Kompetansepluss-tilbydere som får innvilget rammetilsagn, kan ikke få tilsagn fra ordinær Kompetansepluss arbeid 2025.
Dersom tilbyder har fått innvilget rammetilsagn, vil en eventuell søknad om tilskudd fra ordinær Kompetansepluss arbeid bli avslått uten videre behandling, uavhengig av om tilbyder er søker eller samarbeidspart.
Hensikten med tilskuddet
Et sentralt mål med Kompetansepluss er å øke deltakelse i samfunns- og arbeidsliv ved å heve kompetansenivået for voksne. Arbeidslivet endrer seg raskt. For å håndtere omstillingene må folk få utvikle kompetansen sin samtidig som de er i jobb. De som står utenfor arbeidslivet må også få muligheten til å få styrket kompetansen sin, for å bedre mulighetene for å delta i arbeids- og samfunnsliv.
Tilskuddsbeløp
Størrelsen på tilskuddet er basert på antall opplæringstimer à 60 minutt oppgitt i søknaden, multiplisert med en timesats på kr. 1 500. Totalt søknadsbeløp per søknad kan ikke overstige kr 1 650 000 pr tilbyder/søknad.
Søker kan velge mellom disse timene og søknadsbeløpene:
Søknadsbeløp | Tilsvarer |
---|---|
Kr. 450 000 | 300 kurstimer |
Kr. 750 000 | 500 kurstimer |
Kr. 1 050 000 | 700 kurstimer |
Kr. 1 350 000 | 900 kurstimer |
Kr. 1 650 000 | 1100 kurstimer |
Vilkår for tilskuddet
Søker er godkjent Kompetansepluss-tilbyder pr. 1. september 2024.
Organisasjonsnummeret i søknaden må samsvare med organisasjonsnummeret i godkjenningen.
Søknaden må være komplett med relevante signaturer til søknadsfristen. Søknaden behandles med de opplysningene som foreligger ved søknadsfristens utløp. Søknadsfristen er absolutt.
Tilskuddet dekker
Tilskuddet skal dekke alle kostnader i forbindelse med opplæringen, slik som kartlegging av deltakere ved kursstart, forberedelser, undervisning inkludert før- og etterarbeid, motivasjonsarbeid, møter med bedriften, utarbeidelse av materiell, faglig oppfølging av deltakere og evaluering.
Tilskuddet dekker ikke
- opplæring som mottar annen offentlig finansiering, for eksempel tiltak gjennom Nav
- fagopplæring og lærlinger
- opplæring i bedriftsinterne systemer og utstyr
- opplæring organisert som selvstudium
- anskaffelser som for eksempel teknisk utstyr
Slik søker du
Benytt Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse sin tilskuddsportal for å fylle ut søknadsskjema. Søknadsskjemaet er under utarbeidelse og lenke til skjemaet kommer.
Veiledning og maler
Slik behandler vi søknaden
Vurdering
Vurderingen av søknader om rammetilsagn for godkjente Kompetansepluss-tilbydere består av en kontroll av søkers status som godkjent tilbyder pr. 1. september 2024 og at organisasjonsnummeret i søknaden samsvarer med det som er registrert i godkjenningen.
Tilsagnsbeløp fastsettes ut fra totalt omsøkt beløp i tildelingsrunden. HK-dir har ikke prioriteringskriterier for rammetilsagn, men vil avkorte de høyeste søknadsbeløpene ved oversøking.
Når får du svar?
Innen 10. desember 2024.
Opplæringen skal i utgangspunktet ikke starte før søker har mottatt tilsagn om tilskudd. Søkere som starter opplæring før tilsagn er gitt, gjør dette for egen regning og risiko.m startar opplæring før tilsegn er gitt, gjer dette for eiga rekning og risiko.
Rapportering og oppfølging
Kursene skal være avsluttet slik at tilskuddsmottaker har tid til å lage sluttrapport innen 10. desember 2025. Siste mulighet for å registrere kurs er 1. oktober 2025.
Eventuelle endringer underveis i prosjektet skal skje i dialog med HK-dir.
De som mottar tilsagn, må registrere kurs med informasjon om opplæringsmottakere i tilskuddsportalen. Kursene godkjennes fortløpende av HK-dir, som deretter utbetaler tilskudd.
Tilskudd til det enkelte kurset utbetales i sin helhet fram til det gjenstår 5% av det totale tilsagnet. Resterende tilskudd vil ikke sluttutbetales før alle kursene er sluttrapportert.
Tilbyder av opplæringen har ansvar for å føre frammøtelister. Vi anbefaler at dere bruker HK-dirs mal for registrering av frammøte. Lenke til HK-dir sin frammøtemal. Lenke til HK-dir sin frammøtemal (word).
Mer informasjon om registreringer og rapporteringer i tilskuddsportalen vil framkomme av tilsagnsbrevet.
Spørsmål om tilskuddet
Send e-post til post@hkdir.no og merk mailen med Kompetansepluss 2025.
Søknadsskjemaet er under utarbeiding, og lenke til skjema kjem.