Hopp til hovedinnhold

eTwinning: Let's go outside

Tre skoler i Europa samarbeidet om prosjektet.

Sist oppdatert : 3. november 2023

Vi gjør oppmerksom på at prosjektet ikke er oppdatert i samsvar med kompetansemålene fra LK20.

Forfatter: Vilde Syrdal Tronstad

Publisert første gang: juli 17, 2020

Innledning

Jeg dro til Kroatia på et e-Twinnings seminar og traff to lærere fra Tsjekkia og Belgia. Vi ønsket alle tre å lage et opplegg i engelsktimene som gikk ut på å komme seg ut av klasserommene, lage filmer om skolen, fritiden og interessene til elevene.

Mål

Muntlig engelsk, skriftlig engelsk, kommunikasjon med andre elever via mail, skype, postkort, IKT i skolen, fysisk aktivitet (kroppsøving).

Slik gjør du

Elevene måtte skrive om seg selv på engelsk. De ble filmet med videokamera, og lagde filmer med hele klassen. Senere filmet vi skolegården, viste TL leker fra storefri og pratet om hvordan skolen var. De filmet også hverandre der de fortalte om hobbyer og familien sin.

Senere lagde de portretter av seg selv som vi sendte til de andre.

Vi avsluttet med å lage en film om byen vår og fortelle om den.

Tips

Få gjerne med deg en ekstra lærer som kan hjelpe til med det praktiske.

Vurdering

Elevene skrev feedback på TwinSpace etter hvert som vi hadde gjennomført noen av oppgavene.

Evaluering av opplegg

Positive erfaringer: Ble kjent med andre elever og andre lærere fra ulike steder, lærte om skoler andre steder, så forskjeller og likheter på skoler og fikk masse muntlig praksis. Elevene elsket å lage filmer, og likte veldig godt og se på de etterpå. Arbeidet virket motiverende.

Ulemper: En lærer sluttet på den ene av de to skolene vi samarbeidet med, da var vi plutselig bare to skoler igjen. Anbefaler å være tre skoler.