Hopp til hovedinnhold

eTwinning: Bjørnen som er på oppdagelsesferd

Vi har en bamse i Norge og en i Finland som skal følge med alle barna hjem en dag eller helg. Barna skal så fortelle og tegne om sin opplevelse med bjørnen. Denne opplevelsen deler vi med barna i Finland og deretter skal bjørnen reise til Finland og bli kjent med barna der.  

Sist oppdatert : 3. november 2023

Forfatter: Maria Solberg

Innledning

Vi har en brannbamse som skal lære barna, hvordan de sjekker røykvarslere og hvordan de går brannrunder hjemme. Bjørnen har en egen bok, hvor barna tegner og skriver hva de har opplevd med bjørnen. Nå skal vi ha et solidaritetsprosjekt i barnehagen og ideen er derfor å la brannbamsen vår, få utforske et nytt land.

Gjennom European School Education Platform, ble jeg spurt om å være med i et prosjekt som handler om å se og bli kjent med hverandres bjørner. Prosjektet heter «Bobbi bearscome to sleep». I Finland har de en bjørn som heter Bobbi, og den skal følge med barna i Finland hjem på akkurat samme måte som vi gjør i Norge. Etter at alle barna har hatt bjørnene hos seg, tenkte vi at Bobbi kunne bli sendt hjem til oss i Norge og brannbamsen vår kunne bli sendt til Finland. Vi vil da utveksle all informasjon om hva de ulike bjørnene har opplevd på TwinSpace, ved å legge ut tegninger, bilder, historier og andre ting fra barna.

Prosjektet tar rundt to måneder og barna er i alderen 5- 6 år. Barna skal være deltakende under hele prosjektet.

Mål

Barna skal bli kjent med landet Finland og lære å kjenne bamsen Bobbi og barna der. Barna skal vise frem bamsen foran en større gruppe med barn og voksne, for så å fortelle hva de har opplevd sammen. For «Barnehagen skal vise hvordan alle kan lære av hverandre og fremme barnas nysgjerrighet og undring over likheter og forskjeller. Barnehagen skal bidra til at alle barn føler seg sett og anerkjent for den de er, og synliggjøre den enkeltes plass og verdi i fellesskapet.» (Rammeplanen, 2017).

Slik gjør du

  • Alle barna i Norge har med brannbamsen hjem en dag. De skriver ned en historie og tegner tegninger over hva de har opplevd sammen.
  • Alle barna i Finland har med Bobbi hjem en helg. De skriver ned en historie, tegner tegninger over hva de har opplevd sammen.
  • Alt blir delt på TwinSpace på European School Education Platform
  • Barna i Finland sender Bobbi til oss og vi sender brannbamsen til Finland. Vi dokumenterer besøkene og legger det ut på TwinSpace.
  • Vi lærer om Finland underveis.

Utstyr

  • Det trengs en bjørn eller to.
  • Vi vil bruke TwinSpace for å dokumentere det vi gjør.
  • Tablet, iPad, mobil eller pc.