Hopp til hovedinnhold

Ønsker du karriereveiledning?

Vi har flere tjenester for deg som ønsker karriereveiledning og informasjon om utdanning, yrker og arbeid.

Sist oppdatert : 28. oktober 2023

Karriereveiledning.no

Karriereveiledning.no er et offentlig og kvalitetssikret nettsted. Her kan du snakke med en karriereveileder på chat og telefon, gratis og anonymt, uten å bestille time. Nettstedet kan hjelpe deg med spørsmål om utdanning og jobb, i en løsning vi kaller Karrierevalg. Her har vi samlet verktøy og ressurser som kan hjelpe deg videre i valgsituasjonen din.

Utdanning.no

Utdanning.no er det nasjonale nettstedet for utdannings- og karriereinformasjon. Her får du oversikt over utdanninger på alle nivåer, fra videregående til videreutdanning. Du kan lese om over 600 yrker, og intervjuer med folk som jobber i disse yrkene. I tillegg finner du verktøy og artikler som kan hjelpe deg å ta et informert valg.

Utdanning i verden

Utdanning i verden er en informasjonsside om videregående opplæring og studier i utlandet.

Europass

Europass er en digital kompetanseportal for livslang læring hvor du kan vise, utforske og samlekvalifikasjoner og kompetanser på et sted. I Europass-portalen kan du blant annet opprette CV, skrive søknadsbrev, ta ferdighetstester, og finne utdannings- og jobbmuligheter i hele Europa

Oversikt over de offentlige karrieresentrene i fylkene

Karrieresentrene i fylkene tilbyr gratis karriereveiledning til deg som er over 19 år. bli bedre kjent med dine egenskaper, interesser og kompetanser og få støtte til å ta gode og velinformerte valg knyttet til utdanning, opplæring og arbeid.

Alle fylker har ett eller flere karrieresentre. På karriereveiledning.no finner du oversikten.

Er du elev i ungdomsskolen eller videregående skole?

Da har du etter opplæringsloven rett til utdannings- og yrkesrådgivning/karriereveiledning på skolen hvor du går. Ta kontakt med rådgiver/karriereveileder.