Hopp til hovedinnhold

Tilgjengelighetserklæring

I Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse jobber vi for at innholdet på våre nettsteder skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av brukernes funksjonsevne.

Sist oppdatert : 1. februar 2024

Fra 1. februar 2023 skal alle offentlige nettsteder ha en tilgjengelighetserklæring som publiseres på uustatus.no. Tilgjengelighetserklæringen gjelder for hkdir.no. Nettstedet driftes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

Ansvarlig

Stab for kommunikasjon er ansvarlige for hkdir.no. De ulike divisjonene og avdelingene i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse er ansvarlig for sitt eget innhold på de ulike nettstedene.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre nettstedet, og jobber etter Forskrift om universell utforming av informasjons- og kommunikasjonsteknologiske (IKT)-løsninger.

Nytt nettsted i 2023

I september 2022 startet vi arbeidet med permanent nytt nettsted for hkdir.no. I løpet av 2023 skal vi:

  • utvikle en ny plattform for flere av direktoratets nettsteder. Plattformen skal hjelpe oss i arbeidet med universell utforming og til å ta de riktige valgene for innholdet på våre nettsteder.
  • lære opp publisister til å legge ut innhold som er universelt utformet.
  • skrive innhold i et klart og tydelig språk.
  • følge likestillings- og diskrimineringsloven og forskrift om universell utforming av ikt-løsninger.

Tilgjengelighetserklæring

Gi oss en tilbakemelding

Er det noe som ikke fungerer som det skal, eller går du glipp av innhold på grunn av at nettsidene ikke er universelt utformet?
Send en e-post til post@hkdir.no.

Kontakt oss

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse

E-post:post@hkdir.no

Telefonnummer:55 30 38 00