Hopp til hovedinnhold

Snakkes

E-læring

«Snakkes» er en e-læring som trener dine muntlige ferdigheter.

Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse

Vil du bli bedre og tryggere på kommunikasjon i ulike sammenhenger?

E-læringskurset «Snakkes» gir deg muligheten til å øve på dette. Gjennom film, tekst og oppgaver fra ulike situasjoner i voksnes liv, slik som jobbintervju, småprat på jobben, samtale med selger i butikk og kommunikasjon med lege, kan du øve på god kommunikasjon og få tips om ulike samtalesituasjoner, kroppsspråk og mimikk.

Oppgaver og aktiviteter i e-læringen

E-læringen er lagt opp med ulike arenaer for kommunikasjon. Hver arena inneholder en serie med korte filmer, med tilhørende oppgaver og noen tips om hvordan man kan påvirke samtalen og bedre kommunikasjonen. Det anbefales å bruke høyttalere/hodetelefoner for å få fullt utbytte av e-læringen. Alle filmer og lydklipp kan sees og høres så mange ganger man vil.

Hvem er e-læringen laget for?

E-læringen kan brukes av alle voksne som vil bli bedre på kommunikasjon. E-læringen er gratis, enkel å bruke og tilpasset flere nivåer. Den er selvinstruerende og selvrettende, og fungerer like bra på datamaskin, nettbrett og smarttelefon.

E-læring i muntlige ferdigheter kan også benyttes av undervisere, ved for eksempel å ta utgangspunkt i en arena og legge til andre aktiviteter, spille rollespill i klasserommet eller diskutere situasjonene.