Hopp til hovedinnhold

Forbedret statistikk om karrieresentrenes aktivitet

StatistikkTilhører rapportserie: Nei

Her finner du tall og statistikk om karrieresentrenes aktiviteter, både individuell karriereveiledning og kurs, samlinger og gruppeveiledning for ulike målgrupper. Statistikken oppdateres tre ganger i året.

Utgiver:DBH
Publisert:28.06.2024
Se statistikk hos DBH

Sammendrag

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har revidert rapporteringen av tall og statistikk fra karrieresentrene. Dette er gjort i samarbeid med en arbeidsgruppe med representanter fra de fylkeskommunale karrieresentrene.

Fra 2024 er rapporteringen utvidet med flere kategorier, blant annet når det gjelder karriereveiledning for flyktninger. I tillegg har HK-dir jobbet sammen med praksisfeltet for å presisere og etablere en enhetlig forståelse av kategoriene i rapporten. Fra og med i år samler HK-dir inn statistikken fra de fylkeskommunale karrieresentrene og publiserer denne i Database for statistikk om høyere utdanning (DBH).

Det er frivillig for karrieresentrene å rapportere til HK-dir. Statistikken har ikke som formål å vise alt karrieresentrene gjør. Karrieresentrene er ulikt organisert og jobber til dels med ulike oppgaver og målgrupper. Statistikken synliggjør likevel noen viktige tall og fakta om karriereveiledning i fylkene.

For 1. tertial 2024 har vi statistikk for 13 fylker.