Hopp til hovedinnhold

Korea time om utdanning og mobilitet - hvordan få flere studenter til å velge Sør-Korea?

Hvordan kan vi få flere studenter til å reise på utveksling til Sør-Korea? I dette webinaret ønsker vi å diskutere ulike utfordringer og muligheter i arbeidet med studentmobilitet til Sør-Korea.

Tidspunkt: 10. juni 2024 kl. 09.00- 10. juni 2024 kl. 10.00
Sted: • Digitalt

Om arrangementet

Last ned presentasjonene fra webinaret

Siden 2021, er Sør-Korea et av Norges prioriterte samarbeidsland utenfor Europa innen høyere utdanning, forskning og innovasjon. I regjeringens Panorama-strategi er det et uttalt mål at flere studenter skal velge å studere i Sør-Korea. Etter pandemien har studentmobiliteten til Sør-Korea tatt seg opp, men det er fortsatt potensiale for mer. I dette webinaret ønsker vi å diskutere ulike utfordringer og muligheter i arbeidet med studentmobilitet til Sør-Korea.

Målgruppen for webinaret er administrativt ansatte ved norske universiteter og høyskoler som jobber med studentmobilitet, spesielt de som jobber med Asia og Sør-Korea. Det legges opp til presentasjoner fra både HK-dir og ambassaden i Seoul, samt diskusjoner og erfaringsdeling mellom de ulike deltakerne.

Program

Hvordan går det egentlig med studentmobiliteten til Sør-Korea? v/ Vegard Furustøl Vibe, seniorrådgiver, HK-dir

Sør-Koreas satsing på internasjonale studenter v / Christine Mee Lie, spesialutsending med ansvar for høyere utdanning, forskning og innovasjon, ambassaden i Seoul

Diskusjon blant deltakere sentrert rundt ulike spørsmål

  1. Er det stor interesse for å reise til Sør-Korea ved din institusjon?
  2. Er det interesse for de samarbeidspartnerne som ligger utenfor Seoul?
  3. Har dere nok plasser på eksisterende utvekslingsavtaler med sør-koreanske institusjoner? Har dere nok utvekslingsavtaler med sør-koreanske institusjoner?

Vi ser fram til å få mange gode innspill i løpet av seminaret, og planlegger også å sende ut en kort spørreundersøkelse i etterkant for å samle inn litt mer informasjon.

Påmeldingsfrist

Utløpt
(norsk tid)