Hopp til hovedinnhold

Samling - Veiledning i digitale ferdigheter

En samling for kommuner i Innlandet om ressurser for arbeid med digitale ferdigheter, erfaringsdeling og nettverksbygging.

Tidspunkt: 15. november 2023 kl. 09.00- 15. november 2023 kl. 13.30
Sted: Wood Hotel, Brumunddal, Ringsaker kommune (Innlandet) • Fysisk

Mange kommuner har et tilbud til sine innbyggere om veiledning i digitale ferdigheter, noen i offentlig regi via bibliotek eller frivillige organisasjoner, andre i en mer uformell setting på et innbyggertorg eller bibliotek. Andre kommuner har ikke slike tilbud, men opplever likevel at mange forskjellige brukere ønsker å få veiledning eller hjelp i å løse problemer knyttet til bruk av digitale verktøy og tjenester.

Onsdag 15. november arrangerer Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse og KS en samling for Innlandet i samarbeid med Innlandet fylkesbibliotek og Ringsaker bibliotek.

Formålet med samlingen er erfaringsdeling, nettverksbygging og å spre informasjon om digidel.no og digihjelpen.no.

I løpet av dagen vil du få møte representanter fra ulike kommuner som allerede har et veiledningstilbud i Innlandet og disse vil dele sine erfaringer med oss.

Det vil bli vist hva du kan finne av ressurser på digidel.no og hvordan du kan bruke nettsiden digihjelpen.no for å komme i gang med et eget veiledningstilbud. Vi vil også vise litt til Regjeringens nye handlingsplan «Auka deltakelse i eit digitalt samfunn».

Vi ønsker at samlingen skal være en arena for å dele gode ideer og løse problemer gjennom samarbeid i «kafedialog». Her får du møte reelle problemstillinger og jobbe sammen med andre for å løse dem.

Hvem passer samlingen for?

Målgruppa for samlingen er de som tilhører en kommune i Innlandet og er:

  • Leder eller veileder i en kommune, bibliotek, innbyggertorg eller frivillig organisasjon som har et tilbud om veiledning.
  • Leder eller veileder i en kommune, bibliotek, innbyggertorg eller frivillig organisasjon som ønsker å starte opp et tilbud om veiledning, eller vurderer å ha det i en mer formell setting
  • Leder eller veileder i en kommune, bibliotek, innbyggertorg som får henvendelser og veileder i ad-hoc situasjoner og ønsker tips og veiledning i hvordan utføre dette best mulig.

Dette blir en samling med mye interaksjon og aktivitet, spesielt under den delen av programmet som er en såkalt kafedialog.

Vår kafédialog er lagt opp slik at samlingens deltakere blir delt inn i grupper der man uformelt diskuterer konkrete problemstillinger.

Dere som skal begynne med veiledning i grunnleggende digitale ferdigheter, eller allerede driver med dette, vil få anledning til å diskutere utfordringer dere møter på der dere jobber.

Merk dere: Dersom du eller noen på din arbeidsplass har noe dere gjerne vil snakke om med flere som «vet hvor skoen trykker», kan dere sende problemstillingene deres til digidel@hkdir.no innen 31. oktober. På den måten kan vi inkludere spørsmålene i programmet for kafédialogen.

Praktisk informasjon

Det er gratis å delta og det blir servert lunsj og lett pausemat.

Vi tilbyr overnatting etter behov til de som kan dokumentere lang reisevei.

Påmeldingsfrist

Utløpt

Tanja Aas

E-post:tanja.aas@hkdir.no