Hopp til hovedinnhold

Les og skriv

E-læring

Dette er e-læring som trener dine lese- og skriveferdigheter.

Utviklet av: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse

Vil du bli bedre til å lese og skrive i forskjellige sammenhenger?

E-læring i lesing og skriving gir deg mulighet til å øve på dette på ditt eget nivå og innenfor de temaer du ønsker å trene. E-læringen inneholder tekster og oppgaver som er hentet fra voksens hverdag, arbeids- og samfunnsliv. Eksempler på tekster i e-læringen er invitasjon, artikkel, leserinnlegg, referat, klage, oppslag og arbeidsspesifikke tekster som stillingsannonse og jobbsøknad.

Oppgaver og aktiviteter i e-læringen

Alle tekster i e-læringa har både lese- og skriveoppgaver. Leseoppgavene er selvrettende oppgaver, som for eksempel flervalg eller velg fra liste. Skriveoppgavene blir ikke rettet i ressursen, men har et løsningsforslag som vises ved klikk på «svar». Skriveoppgavene dine blir ikke lest av andre eller lagret.

Hvem er e-læringen laget for?

E-læringen kan brukes av alle voksne som vil bli bedre i lesing og skriving. E-læringen er gratis, enkel å bruke og tilpasset flere nivåer. Den er selvinstruerende og selvrettende, og fungerer like bra på datamaskin, nettbrett og smarttelefon.

E-læring i les og skriv kan benyttes av undervisere i grunnleggende ferdigheter, enten som en del av et undervisningsopplegg eller som ressurs deltakere bruker på egenhånd.