Aktuelt
Aktuelt
28.06.2021

Nytt direktorat: Hva betyr det for deg?

Diku, Kompetanse Norge og Universell er nå en del av det nyopprettede Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Det samme gjelder for deler av både Unit og NSD. Men hva innebærer sammenslåingen i praksis for deg? 

Spørsmålet har mange svar, men kortversjonen er: Noe blir helt nytt, mens annet fortsetter ganske som før. La oss ta dette helt sakte og rolig, steg for steg. 

Samme ordninger og ansatte 

Først og fremst: Er du vant til å forholde deg til ett eller flere spesifikke programmer eller ordninger i regi av Diku, Kompetanse Norge eller Universell? Da kan du ta det helt med ro: Alle programmer og ordninger som før var en del av disse virksomhetene, er nå en del av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Ingenting forsvinner. 

Er du vant til å forholde deg til en eller flere ansatte hos Diku, Kompetanse Norge eller Universell? Igjen kan du ta det med ro: Alle ansatte er med over i HK-dir. 

Telefonnumrene våre er som før. E-postadressene våre blir riktignok endret: Hvor de før sluttet med for eksempel @diku.no, slutter de nå med @hkdir.no.  

Nytt nyhetsbrev  

Er du vant til å motta nyhetsbrev fra Diku, Kompetanse Norge eller Universell? I så fall: Du kan lene deg rolig tilbake. Du vil riktignok ikke lenger motta nyhetsbrev fra dem, men du vil automatisk motta nyhetsbrev fra HK-dir heretter.  

Det eneste vi anbefaler deg å gjøre, er å sikre at du mottar informasjon som er relevant for deg. Vi oppfordrer deg derfor til å oppdatere innstillingene dine i selve nyhetsbrevet fra HK-dir. Se lenken øverst i selve nyhetsbrevet for å gjøre dette. 

Har du ikke mottatt nyhetsbrev fra Diku, Kompetanse Norge eller Universell før? Meld deg på HK-dirs nyhetsbrev her.

Dette mener direktøren 

I dag, 1. juli 2021, har Sveinung Skule sin aller første arbeidsdag som direktør for Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Les direktørens tanker om og ambisjoner for det nye direktoratet.  

Sosiale medier: fortsetter som før 

Er du aktiv på Facebook, Twitter eller LinkedIn? Vant til å komme over en og annen oppdatering fra Diku, Kompetanse Norge eller Universell? 

Igjen kan du ta det helt med ro. Når det gjelder sosiale medier, blir det få endringer, inntil videre. Følger du Kompetanse Norge på Facebook, så fortsetter dette som før de neste månedene.  

Men: Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) skal naturligvis få sine egne sosiale mediekontoer etter hvert, med riktig navn og logo. Dette arbeidet er i full gang, og planen er å ha HK-dir på plass i alle hensiktsmessige SoMe-kanaler i løpet av høsten. Du kommer til å få mer informasjon om dette. 

Nettsider: både ny og gammel 

Kortversjon når det gjelder nettsider: Inntil videre blir det både-òg. 

Er du vant til å besøke nettsidene til Diku, Kompetanse Norge eller Universell for å finne informasjon om aktive utlysninger? Det kan du fortsette med: Inntil videre kommer aktive utlysninger både på disse «gamle» nettsidene og på den nye: hkdir.no. 

Men: Når det gjelder nettsider, er det noen vesentlige endringer som du bør få med deg. 

Hkdir.no er en midlertidig felles nettside for det nye direktoratet. Og: Mye relevant informasjon finner du heretter bare på hkdir.no.  

Så vår beste anbefaling er at du begynner å orientere deg på hkdir.no allerede nå. Og hvem vet: Kanskje oppdager du noe helt nytt – for eksempel utlysing av midler på ordninger som du aldri før har hørt om? Det er godt mulig, for HK-rommer mye mer enn de ulike forgjengerne gjorde hver for seg.   

Hva finner du på hkdir.no? 

Følgende informasjon finner du nå på hkdir.no:  

Om Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), inkludert kontaktinformasjon, pressekontakter, ledige stillinger, og mer  

 • Om Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), inkludert kontaktinformasjon, pressekontakter, ledige stillinger, og mer
 • Oversikt over HK-dirs aktive utlysninger (slike aktive utlysninger vil fortsatt ligge også på de gamle nettsidene: diku.no / kompetansenorge.no / universell.no)  
 • Oversikt over alle HK-dirs arrangementer etter 1. juli 2021 
 • Oversikt over alle rapporter og publikasjoner som publiseres etter 1. juli 2021 
 • Nyhetsartikler   
 • Oversikt over ansatte (dette kommer i løpet av sommeren)  
 • Informasjon om direktoratets øvrige tjenester (andre nettsider og verktøy forvaltet av direktoratet)  

Hva finner du ikke på de gamle nettsidene nå mer? 

Følgende informasjon finner du ikke på de gamle nettsidene (diku.no / kompetansenorge.no / universell.no) etter 1. juli, men kun på hkdir.no: 

 • Oversikt over arrangementer 
 • Ledige stillinger i HK-dir  
 • Nyhetsartikler publisert etter 1. juli 2021 
 • Rapporter publisert etter 1. juli 2021 

Les også: Lanseringsfest: Hold av datoen 27. august

Fakta:

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) ble etablert 1. juli 2021, og er eid av Kunnskapsdepartementet.

HK-dir er et resultat av sammenslåingen av Diku, Kompetanse Norge, Universell, og deler av Unit og NSD. HK-dir vil også få oppgaver fra NOKUT.  

Hovedkontoret er i Bergen, med kontorsteder i Oslo, Trondheim og Tromsø.